Lescheret > L'Huis Griviot (Maux, Frankrijk)
Maandag 18 juli 2022 - Dag 2
Om half 11 zijn we klaar voor vertrek. Alles kost veel meer tijd omdat ik geen zware dingen kan doen en tillen. We hebben een kleine 500 kilometer voor de boeg en omdat we besloten hebben om tolwegen te vermijden doen we daar bijna zes uur over.
Onze route leidt door de uitlopers van de Ardennen en vervolgens, eenmaal in Frankrijk, langs glooiende, gouden graanvelden vol ronde hooibalen, er wordt druk geoogst. De temperatuur loopt hier snel op, rond het middaguur is het 32 graden.
Onze route leidt door de uitlopers van de Ardennen en vervolgens, eenmaal in Frankrijk, langs glooiende, gouden graanvelden vol ronde hooibalen, er wordt druk geoogst. De temperatuur loopt hier snel op, rond het middaguur is het 32 graden.
De dorpjes waar we doorheen rijden zijn volledig uitgestorven en alle winkels zijn dicht. Gelukkig is de benzinepomp wel open, we moeten zo langzamerhand eens gaan tanken en we hebben een meevaller je: we betalen €1,99/L, waar de prijzen bij andere tankstations zo’n tien cent hoger zijn. De temperatuur is opgelopen tot 38 graden. Warm, maar nog te doen.
We zetten de laatste etappe naar L'Huis Griviot in, nog een kleine 2,5 uur rijden. De graanvelden hebben plaatsgemaakt voor zonnebloemen en uiteindelijk voor wijnvelden. We zijn in de Bourgogne, meer specifiek in de Chablis regio. Dit is het meest noordelijke wijngebied in de Bourgogne.
We zetten de laatste etappe naar L'Huis Griviot in, nog een kleine 2,5 uur rijden. De graanvelden hebben plaatsgemaakt voor zonnebloemen en uiteindelijk voor wijnvelden. We zijn in de Bourgogne, meer specifiek in de Chablis regio. Dit is het meest noordelijke wijngebied in de Bourgogne.
In de verte zien we al geruime tijd rook. Het blijft lang onduidelijk of het van industrie kom of dat het een bosbrand is, maar als we dichterbij komen blijkt het inderdaad te gaan om een (zo te zien njet al te grote) brand in een bosrijk gebied.
We zijn inmiddels aangekomen in Chablis, bekend van de witte wijn die gemaakt wordt van de Chardonnay druif. Het is een knus en gezellig uitziend dorpje maar ook hier zien we vrijwel geen mensen.
We zijn inmiddels aangekomen in Chablis, bekend van de witte wijn die gemaakt wordt van de Chardonnay druif. Het is een knus en gezellig uitziend dorpje maar ook hier zien we vrijwel geen mensen.
Vanaf Chablis rijden we in anderhalf uur naar Etang de Baye, het meer waar vriendin Jorien en haar ‘bonusdochter’ Dyanne ons opwachten voor een koele duik in het water.
En dat is precies wat we doen na elkaar begroet en even bijgepraat te hebben, een verfrissende plons in het water nemen!
En dat is precies wat we doen na elkaar begroet en even bijgepraat te hebben, een verfrissende plons in het water nemen!
Na een klein uurtje rijden we de plm. twintig minuten naar L’Huis Griviot, waar Jorien en echtgenoot Harald een vakantiewoning hebben. Rez mag vannacht op de oprit bivakkeren!
Het is altijd leuk om vrienden in het buitenland te ontmoeten. We zitten de hele avond gezellig met heerlijke hapjes en koude rosé op het terras te genieten van het gezelschap en het prachtige uitzicht. Te snel is het tegen één uur en wordt het echt tijd om te gaan slapen…