Mirleft
Zondag 17 augustus 2014 - Dag 30
Een heerlijk relaxdagje voor de boeg! De dag begint mistig (wat altijd zo schijnt te zijn volgens Sally) maar rond half elf komt de zon er toch lekker doorheen.
We vullen de ochtend met ontbijten, wat lezen/bloggen en een fotosessie met Bella, de huispapagaai.
We vullen de ochtend met ontbijten, wat lezen/bloggen en een fotosessie met Bella, de huispapagaai.
Er is nog wel even paniek. Er ligt iemand in het water ver buiten het oog van de strandwachten en de man is bijna tot voorbij de hoek afgedreven. Bovenop de klif links van ons staan twee mannen te zwaaien en te schreeuwen naar de strandwachten en een jongen rent naar beneden om hen te waarschuwen. Dan hebben ze het door en komt de reddingsactie op gang. Na een spannend klein half uurtje weten ze de drenkeling veilig uit het water te krijgen. Wat een opluchting...
Later in de middag gaan we aan de wandel. We lopen eerst over een smal paadje over de kliffen voor een mooi uitzicht over de baaien links en rechts naast onze B&B. Daarna dalen we middels een hoge trap af richting strand, waar de hele dag al topdrukte heerst. Het is geweldig leuk om over het strand te lopen en de Marokkaanse bevolking te observeren.
Er worden spelletjes gespeeld, er kan (hoe kan het ook anders) een ritje op een kameel - compleet met drollenvanger - worden gemaakt en er wordt vooral veel gebadderd/gezwommen. En natuurlijk kun je er je tajine bestellen.
Sommige vrouwen lopen in bikini of badpak, anderen in een soort jurkje met spaghettibandjes en een legging, weer anderen in een burkini-achtig ding maar de meeste vrouwen gaan volledig gekleed in het water en laten zich in het spelen met de kinderen of het plezier dat ze erin hebben niet tegenhouden door de natte lappen om hun lichaam.
Er worden spelletjes gespeeld, er kan (hoe kan het ook anders) een ritje op een kameel - compleet met drollenvanger - worden gemaakt en er wordt vooral veel gebadderd/gezwommen. En natuurlijk kun je er je tajine bestellen.
Sommige vrouwen lopen in bikini of badpak, anderen in een soort jurkje met spaghettibandjes en een legging, weer anderen in een burkini-achtig ding maar de meeste vrouwen gaan volledig gekleed in het water en laten zich in het spelen met de kinderen of het plezier dat ze erin hebben niet tegenhouden door de natte lappen om hun lichaam.
De golven zijn pittig, zeker nu het vloed is. Vanuit de B&B hebben we de hele dag al driftig gefluit gehoord en nu zien we ze, de strandwachten. Om de zwemmers zo goed mogelijk in de gaten te kunnen houden worden de mensen dichtbij elkaar gehouden en bewaakt door een wacht op het strand en drie op een wakeboard op het water, vanaf drie kanten. Het stelt ons gerust dat de bewaking zo goed is. Veel Marokkanen hebben nooit (goed) leren zwemmen en de stroming lijkt hier verraderlijk.
We genieten van de wandeling en de drukte en gaan vervolgens terug naar de B&B. Sally heeft voor deze avond voor ons een tafel geboekt bij Les 3 O, een restaurantje van een Franse vriend van haar in Mirleft. Het restaurant zit in een onooglijk steegje maar als de deur opengaat en de bediende ons naar de binnenplaats leidt komen we in een sprookje terecht.
Eigenaar Pierre komt een praatje met ons maken en vertelt hoe hij als binnenhuisarchtitect hier terechtgekomen is. Dat er een vakman aan het werk is geweest voor de inrichting was wel duidelijk, leuk om ook de ontwerper te ontmoeten.
We krijgen een (alcoholvrij, ze hopen binnenkort een alcohollicentie te krijgen)) aperitiefje met toast en drie soorten tapenades en na een tijdje worden we uitgenodigd om het diner in het restaurant te nuttigen. Het is goed dat Sally gereserveerd heeft, want op één na zitten alle tafels vol. Ik heb gamba's gebakken in arganiaolie met knoflook besteld en Barth krijgt vijgen en verse zachte geitenkaas (speciaal voor dit restaurant gemaakt door een biologische zuivelfarm in de buurt) in een filodeegpakketje. Het is allemaal heerlijk!
We krijgen een (alcoholvrij, ze hopen binnenkort een alcohollicentie te krijgen)) aperitiefje met toast en drie soorten tapenades en na een tijdje worden we uitgenodigd om het diner in het restaurant te nuttigen. Het is goed dat Sally gereserveerd heeft, want op één na zitten alle tafels vol. Ik heb gamba's gebakken in arganiaolie met knoflook besteld en Barth krijgt vijgen en verse zachte geitenkaas (speciaal voor dit restaurant gemaakt door een biologische zuivelfarm in de buurt) in een filodeegpakketje. Het is allemaal heerlijk!
Na de hoofdgerechten die uit pasta en kipspiezen bestaan eten we nog pannacotta en nougat-ijs na en rollen vervolgens (alcoholloos) terug naar de B&B. Wat weer een topdag!